Er du stressramt?
Er du stressramt? Rigtig mange af os lever i illusionen af, at ”jeg kan ikke blive stressramt” eller ”stress rammer kun de svage”. Hvis du er en af dem, som bevidst eller ubevidst har tænkt sådan, så er det langt fra unormalt – men desværre helt forkert!
Mange danskere er stressede. Alle lige fra receptionist til direktør kan blive stressramt – dog synes der at være en tendens til at flere højtuddannede bliver stressede end lavtuddannede. Det er desværre blevet helt “normalt” at være stresset. 430.000 danskere – svarende til 10 – 12 % har stort set symptomer på alvorlig stress hver dag (læs mere om stress tal her)
Når jeg ser på de stressede medarbejdere, virksomheder sender ud til mig, så er der en overvægt at super dygtige stærke medarbejder, der er meget ambitiøse og tror de kan klare alt – Både på arbejdet og på hjemmefronten. De skal præstere top på arbejdet, samtidig med, at de er super-mor/far og så løber de lige et maraton eller noget lignende samtidig. Det er så fjernt for dem, at de kan blive stressramt, at flere har negligeret et utal af fysiske og psykiske stresssymptomer igennem længere tid inden. Kroppens stresshormoner hjælper dem oven i købet i den proces, idet hormonerne gør, at vi har svære ved at mærke os selv og vores ubehag.
Har stress ramt dig?
Spørg dig selv – hvor mange af nedenstående symptomer har du haft i løbet af de sidste 3 måneder?
1. Generel irritation
2. Humørsvingninger 3. Nedsat tolerance 4. Nedsat koncentrationsevne 5. Hukommelsesproblemer 6. Mistet overblik 7. Manglende overskud 8. Træthed 9. Søvnløshed 10.Hovedpine |
11. Muskelspændinger
12. Hjertebanken 13. Forhøjet blodtryk 14. Forandrede spisevaner 15. Manglende appetit 16. Tristhed 17. Nedsat livskvalitet 18. Nedsat sexlyst 19. Angstfølelse uden grund 20.Rystelser |
---|---|
Hvis du har 5 eller flere symptomer, er der meget, der tyder på, at du har stress eller kunne være på vej til at få det. Stressen afhænger af, hvor mange af symptomerne du har, og hvor kraftige symptomerne er.
Det er vigtigt at forebygge stress og om muligt tage det i opløbet inden du går ned med stress og bliver nødsaget til at sygemelde dig.
Jo før du tager symptomerne alvorligt, jo lettere vil du kunne komme helt ovenpå igen. Det er til gavn for dig selv, din familie OG bestemt også for din arbejdsplads.
10 gode råd til stressforebyggelse og håndtering
Du kan selv gøre meget for at forebygge stress og tage din stress i opløbet. Alene det at sørge for at få slappet af og sovet meget i de næste 2 uger, kan tage toppen af din stress. Læs flere gode råd på 10 gode råd om stresshåndtering
Er du hård stressramt vil jeg dog anbefale at du søger professionel hjælp.
Er du stressramt og har brug for behandling?
Der er mange måder at behandle stress på og markedet er temmelig broget. Når du skal finde den stressbehandler, som passer til dig er det således vigtigt at du finder den rette fagperson. Læs mere på Stressbehandling om hvordan jeg som psykolog behandler stress, samt hvorfor mine kunder og jeg mener min stressbehandling er virksom.
Stressbehandling med garanteret effekt tilbydes til stressramte
– Ingen effekt → ingen betaling!
Er du blevet stressramt? Jeg er så sikker på, at min stressbehandling virker, at jeg garanterer effekt. Mærker du ikke effekten allerede ved første behandlingen, så er samtalen gratis! Så test mine evner allerede i dag. Du har intet at miste…. andet end din stress ?
“Jeg kontaktede Mette pga. stresssymptomer som angstanfald om natten, nedsat hukommelse, problemer med koncentrationsevnen og lavt selvværd.
Allerede efter første konsultation, kunne jeg mærke forskel både i hovedet og i kroppen.
Fik også flere værktøjer med hjem, som jeg bruger jævnligt.
I dag har jeg det fint. Tak Mette!”
Niels Andersen Produktionsmedarbejder